Meteoroloji uyarmıştı yağış başladı: Birçok ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyarılarda bulunduğu kar yağışı yurdun büyük bir bölümünde etkili olmaya başladı.
Kimi şehirlerde yer yer beyaz örtüye sebep olan kar yağışı eğitim ve öğretimi de olumsuz etkiledi.
Valiliklerden peş peşe yapılan açıklamalarda bazı şehirlerde yarın eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi.
Birçok ilde kar tatili
Buna göre Elazığ, Bolu, Trabzon, Niğde, Düzce, Kayseri, Sivas, Gümüşhane ve Nevşehir'de il genelinde eğitime bir günlük ara verildi.
Hakkari Merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde de ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime bir gün ara verildi.
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Hıfzısıhha Kurulu kararı ile taşımalı eğitim 1 gün tatil edildi
Ordu'da beş ilçede tatil kararı
Öte yandan Ordu'nun beş ilçesinde de yarın eğitime ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışının devam ettiği, don ve buzlanma riski olduğu belirtildi.
Açıklamada, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında okullarda eğitime yarın için ara verildiği, Akkuş, Çamaş, Çaybaşı, İkizce, Kabadüz ve Ulubey ilçelerinde ise bazı okullarda eğitime ara verildiği aktarıldı.
Personel idari izinli sayılacak
Valiliklerden yapılan açıklamalarda kamu kurumlarındaki görevli engelli, hamile, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden, ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan personelin de bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.
İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı