Добавить новость
ru24.net
World News
Сентябрь
2021

Müdürün teklifini kabul etmediler

0

Büyükşehirlerde öğrencilerin fahiş kira artışları nedeniyle yaşadıkları barınma sorunu istismar alanına dönüştü. Radikal sol gruplar ‘Barınamıyoruz’ sloganı ile başlatılan eylemleri Türkiye geneline yaymak için çağrılar yapmaya başladı. İzmit’teki eylem, istismarın boyutunu gözler önüne serdi. Şehirde bir grup genç, ‘Barınamıyoruz’ sloganıyla eylem başlatarak geceyi Cumhuriyet Parkı’nda geçirdi. Yaklaşık 20 kişilik grubun eylem başlatması sonrası, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk eylem yapan gençlerin yanına gelerek, şikayetleri dinledi.

  • Aktürk, gençlerin yurtlarda kalabileceğini belirterek, “Buradaki arkadaşların barınma problemlerinin olmadığını bugün için söyleyebilirim. Şu an Kocaeli’de öğrencilerin yurtlarda kalma olanakları ile ilgili çözümsüz bir durum yok” dedi. Aktürk gruptakilere kendilerini araçlarla götürerek yurtlara yerleştirebileceğini söyledi. Ancak gruptakiler öneriyi kabul etmeyerek eylemi sürdürdü.

BAZILARI BAŞKA İLLERDEN

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da “İlimizde yurt kapasitesinin yetersiz olduğu gerekçesi ile eylem yapan gençlerin bir kısmının farklı şehirlerden geldiği ve ilimizle irtibatının olmadığı ayrıca eyleme katılan gençlerin hiçbirinin yurt konusunda talebi olmadığı tespit edilmiştir” dedi.




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus




Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
ATP

Российский теннисист Медведев опустился на одну позицию в рейтинге ATP






Щербаков: в Хорошево-Мневниках возведут жилой комплекс на 853 квартиры

Роспотребнадзор закрыл пекарню, где жители Москвы отравились выпечкой с ртутью

Жителей Подмосковья ждут снегопад и гололедица

Москва расширяет ОЭЗ "Технополис": инвестиции выросли до 215 млрд рублей