Добавить новость
ru24.net
World News
Сентябрь
2021

Fahiş fiyata 'Hal Yasası' önlemi: Marketlere kısıtlama geliyor

0

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, yeni hal yasasında yer alacak önlemleri TRT Haber'e açıkladı.

Zincir marketlerin tarladan ürün almasının önüne geçilecek. Bütün ürünler halde kayıt altına alındıktan sonra piyasaya sürülecek.

Kılıç, "Öncelikle bu market zincirlerinin üretici boyutunu da eline geçirmelerinin önüne geçmemiz lazım." dedi.

Dijital künye uygulaması hayata geçirilecek

Hal yasasıyla takip sürecinin sağlıklı yürütülebilmesi için dijital künye uygulaması hayata geçirilecek.

Yeni hal yasası ile her ürünün bir dijital künyesi olacak. Künyeye üründeki fiyat artışları tek tek kaydedilecek. Böylece fahiş fiyatın hangi aşamalarda meydana geldiği ortaya çıkacak. Buna göre yeni cezalar belirlenecek.

  • "Bütün ürünlerin hale geldiği, orada fiyatlandığı ve bütün süreci takip edebileceğimiz bir sistem çalışılması lazım. Yoksa bu aşamaları takip edemediğimiz zaman fiyatların nerelerde anormalleştiği, nerelerde haksız kazançlar ilave edildiğini de anlamamız mümkün değil."

Halcilerden fahiş fiyat açıklaması: Sorun bizden kaynaklanmıyor

Uygulama ile üretim planlaması da kolaylaşacak.

"Bir de üretim planlaması yapmamıza imkan verecek. Hangi ürünü ne kadar ürettik, ne kadar tükettik bunu bilemezsek ürün planlaması da yapamıyoruz. Hani bazı yıllarda patates fiyatı yükselir, bazı yıllar düşer. Bunu da bu şekilde önlemiş olacağız."

Marketlerde 'fahiş fiyat' denetimi

Fiyatlar denetimle normale dönecek

Yemek siparişinde indirim oyunu: Önce zam sonra indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyat artışlarıyla bizzat ilgileneceğim

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan önemli açıklama: Tespit edersek yaptırımları çok ağır olur

Fahiş fiyatların önüne geçeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırşehir'de enflasyon mesajı: Enflasyonu düşüreceğiz, fahiş fiyatı durduracağız




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus
















Музыкальные новости




























Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса