یونیسف: افغانستان بدترین مکان به برای کودکان است
بیبی شبنم، باشندهی کندهار تا صنف دهم درس خوانده، اما اکنون با تغییر نظام آموزشی و تحصیلی با سرنوشت ناروشنی روبه رو است.
او نگران آینده خود است و میگوید با آمدن طالبان، آرزوها و خواب هایش برای ادامه آموزش و آینده بهتر از میان رفته است.
او میافزاید: "با تغییرنظام، تمام دختران خانهنشین شدند، سرنوشت شان ناروشن است، آنها میگویند درس.ها بهزودی آغاز خواهد شد، اما هیچ معلوم نیست، مردم درحالت بد اقتصادی قرار دارند برای خوراک چیزی ندارند و این دیگر چالش."
شبنم میگوید، خانواده و بستگانش با وضعیت بد اقتصادی روبهرو هستند و جامعه جهانی باید برای حل این معضل گامهای جدی را بردارد.
درهمین حال، سرپرست یک خانوادهی آواره که به دلیل درگیریهای پسین از ولایت تخار به کابل پناه آورده و نخواست نامش فاش شود، از وضعیت بد فرزندان خود به رادیو آزادی گفت: "فرزندان من درحال حاضر وضعیت بسیار بدی دارند. آنها همیشه به سرای شمالی میروند برای دریافت پول برای موترهای شهری کار میکنند. آنها روزانه پنجاه یا صد روپیه درآمد دارند. بسیار بیکاری است. ما اینجا در شهر نو خیمه زدهایم و زندهگی میکنیم ."
این درحالی است که یونیسف گفته است به شدت نگران وضعیت بد کودکان افغانستان است.
مسئولان این نهاد جهانی از اعلامیه طالبان در پیوند به تنها اجازه داشتن دانش آموزان پسر برای رفتن به لیسه ابراز نگرانی کرده و گفته که این اقدام سبب آسیب پذیری بیشتر افغانستان به ویژه دختران میشود.
آنها گفته اند، در حال حاضر یک میلیون دختر از آموزش محروم شده اند.
سیم مورت مسئول بخش روابط یونیسف در افغانستان در مصاحبه با میلیسا فلیمینگ، دبیر کُل روابط خارجی سازمان ملل در باره وضعیت کودکان افغانستان گفته است:"افغانستان از دیری یکی از بدترین نقاط روی زمین برای کودکان بوده است و در ماههای اخیر به مکانی تاریک تبدیل شده است، بنابراین توجه چشم و گوش جهان به تمرکز بر افراد آسیب پذیر و کمک به آنها بسیار مهم است."
یونیسف میگوید افزون بر نیمی از جمعیت کشور، دهها میلیون کودک در افغانستان، نیاز بیدرنگ به کمکهای بشردوستانه دارند.
مسئولان این نهاد همچنین گفته اند که یونیسف باید از بهر کمک به کودکان، در افغانستان بماند.
با این حال، یونیسف از مشکلهای امنیتی در برابر کارکنان خود در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
این نهاد گفته است که اکثر کارکنان آن در حال حاضر از خانه کار میکنند و کارمندان زن به علت همین مشکلها نمیتوانند از خانه بیرون بروند.
ما تلاش کردیم تا دیدگاه طالبان در باره سخنان و نگرانی های مسئولان یونیسف نیز داشته باشیم، اما سخنگویان این گروه به پرسشهای مان پاسخ ندادند.
اما پیش از این گفته بودند که در صورت بهبود اوضاع به دانش آموزان دختر تا صنف ششم فرصت آموزش داده میشود.
یونیسف در حالی از وضعیت بد کودکان در افغانستان نگرانی کرده که با اداره این کشور از سوی طالبان، به فقر و بیکاری در این کشور افزوده است و شهروندان آن از شرایط بد اقتصادی رنج می برند.