Добавить новость
ru24.net
World News in Croatian
Ria.city

Новости за 06.02.2023

Sarajevo uz narod Turske i Sirije

Vijesti.ba 

Večeras je na sarajevskoj Vijećnici ispisana poruka podrške narodima Turske i Sirije nakon serije zemljotresa koji su zahvatili ove dvije zemlje.

U Turskoj zbog zemljotresa proglašena sedmodnevna žalost

Vijesti.ba 

Zbog razornih zemljotresa u južnim provincijama Turske, u kojima su poginule stotine ljudi, u toj zemlji proglašena je sedmodnevna nacionalna žalost, potvrdio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan).Konaković i Reilly o putu BiH u EU i NATO

Vijesti.ba 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianom Reillyjem. Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima dviju zemalja, putu BiH u EU i NATO, reformskim procesima, regionalnoj suradnji te geopolitičkim izazovima.

Vlade FBiH u Tursku šalje jedinicu za spašavanje iz ruševina

Vijesti.ba 

Na inicijativu premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici, prihvatajući informaciju o razornim zemljotresima na područjima Republike Turske i Sirije, zadužila Federalnu upravu civilne zaštite da hitno organizira upućivanje pomoći Republici Turskoj.

Новости России
Москва

Вильфанд сообщил, когда в Москве окончательно растает снег


Potonula dva vojna broda u Crnoj Gori

Vijesti.ba 

Rashodovani desantni brod minopolagač DBM-241 "Krk" prevrnuo se oko 10 časova jutros na bok i potonuo na vezu u Crnoj Gori. Tom prilikom teško je oštećen i takođe rashodovani vojni tanker za vodu PV-17 "Alga".

Turska traži pomoć od NATO i saveznika

Vijesti.ba 

Turska je uputila i zvaničan zahtjev NATO alijansi i saveznicima u kojima traži pomoć u otklanjanju posljedica razornog zemljotresa koji je rano jutros pogodio tu zemlju.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Александр Зинченко

Аарон Рамсдейл: "Подписание Жезуса и Зинченко – большая помощь"


Бобров: В Пресненском районе пресекли незаконную реконструкцию здания

Температура достигнет максимума на Русской равнине с начала года

Грозит ли Москве вспышка сибирской язвы из-за гулявшего по ней неделю зараженного

Куда улетают проекты?