Мы в Telegram
Добавить новость
ru24.net

NRK.no

Май
2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31

Все новости

Netflix satser på musikkreality

NRK.no 

Netflix tar opp konkurransen med de store TV-nettverkene for å finne den neste «The Voice» eller «American Idol». Det er Deadline som melder at strømmetjenesten har bestilt serien «Building The Band». I serien skal man lete etter den neste, store musikkgruppen – men uten at de fremtidige bandkollegene får møte hverandre ansikt til ansikt i starten. Serien skal ifølge omtalen bringe sammen 50 talentfulle vokalister som skal kappes om sjansen til å starte sitt eget band uten engang å se hverandre.... Читать дальше...

Kollisjon mellom bil og bybane i Bergen

NRK.no 

Det har vore ein kollisjon mellom bil og bybane då bilen skulle kryssa bybanesporet ved Minde Alle i Bergen. Bilen er treft i sida, og har mindre materielle skadar, ifølgje politiet. Det var to personar i bilen, og dei er uskadde. Bilen blokkerer innkøyrsel til Kanalveien, og det er full stans i trafikken. Bilbergar er på veg. Passasjerar på bybanen har forlate vognene og er vist vidare til neste stopp. Bilen skal ha kome køyrande frå Storetveitvegen. Politiet er i kontakt med involverte personar, og gjer taktiske og tekniske undersøkingar.

Arbeidsulykke på Stord

NRK.no 

Nødetatene er på vei til Eldøyane på Stord etter melding om en arbeidsulykke. En arbeider skal ha kommet i klem, ifølge politiet.

Nav: Sykefravær grunnet psykiske lidelser øker

NRK.no 

Nye tall fra Nav viser at legemeldte fravær med psykiske lidelser økte i første del av 2024. Spesielt blant de unge, hvor 30 prosent av fraværet til 25-29 åringene skyldes psykiske lidelser. – Sykefravær grunnet psykiske lidelser har økt gradvis helt siden 2005, men de siste årene har vi sett en brattere stigning. Siden 2019 har sykefravær med psykiske lidelser økt med 44 prosent, sier sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte. Sykefravær med psykiske lidelser er diagnosegruppen med lengst gjennomsnittlig varighet... Читать дальше...

SAS tapte over 3 milliarder svenske kroner mellom februar og april

NRK.no 

SAS forverret resultatet i andre kvartal. Flyselskapet tapte 3,1 milliarder svenske kroner i år, mot 1,4 milliarder kroner i fjor. Det skriver SAS i sin rapport for andre kvartal i år. Flyselskapet opererer med avvikende regnskapsår, og resultatet gjelder for perioden februar til april i år.

Miljødirektoratet: Nedgang i klimagassutslipp fra industrien og oljenæringen i fjor

NRK.no 

Kvotepliktige utslipp av klimagasser gikk ned med 5 prosent i 2023. Grunnen er blant annet lavere produksjon i industrien og elektrifisering offshore. – Nedgangen i de kvotepliktige klimagassutslippene skyldes både redusert aktivitet og klimatiltak. Klimakvotesystemet gjør at det koster å slippe ut klimagasser, og bidrar dermed til utslippskutt. Det er behov for kraftige og raske kutt i klimagassutslippene framover for at vi skal klare den nødvendige omstillingen, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet, i en pressemelding. Читать дальше...

Høyre om ny fraværsgrense: - En seier for fornuften

NRK.no 

Utdanningsdirektoratet har bestemt seg for å skrote forslaget de sendte på høring om nye fraværsregler og foreslår å beholde stort sett alle dagens fraværsregler. Det gleder Høyre, som mener forslaget som var på høring ville gjøre det lettere å skulke og vanskeligere å være syk. – Utdanningsdirektoratets konklusjon er en seier for fornuften, og jeg forventer nå regjeringen følger opp og dropper sin kamp mot dagens fraværsgrense, sier Jan Tore Sanner, Høyres utdanningspolitiske talsperson.Ny norsk metode kan redusere klimagassutslipp fra landbruket

NRK.no 

Planter trenger mye nitrogen for å vokse. Et produktivt landbruk må derfor ha rikelig tilførsel av nitrogenholdig gjødsel. Men nitrogengjødsling fører til utslipp av klimagassen lystgass (N2O) – som står for en betydelig andel av landbrukets samlede klimagassutslipp. Nå har forskere ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) funnet en måte å redusere utslippene på. De har identifisert bakterier som kan «spise» lystgassen når den dannes i jorda, slik at gassen ikke finner veien ut i atmosfæren. Читать дальше...

Kina krever tostatsløsning i Midtøsten

NRK.no 

Kina blar opp millioner til i Gaza og krever en tostatsløsning mellom Israel og Palestina. Analytikere sier Kina bruker Gaza til å få fotfeste i Midtøsten.

Sverige: Politiet tømte propalestinsk protestleir

NRK.no 

Svensk politi har tømt en propalestinsk protestleir i Lundagård i Lund, som har vært i parken siden 16. mai. Aktivistene i leiren fikk torsdag beskjed om å forlate den innen klokken 6.30. Da fristen gikk ut, var det fortsatt rundt 30 personer i leiren. – Da hjalp vi de personene å forlate stedet, vi ledet dem ut eller i noen tilfeller bar dem, sier politiets talsperson Thomas Johansson. De 30 personene som politiet førte bort blir anmeldt for ulydighet mot politiet. Ifølge SVT har rundt 100 personer teltet i parken i flere uker... Читать дальше...

FHI: Høyeste antall selvmord siden 1988

NRK.no 

Antall selvmord, og alkohol- og narkotikautløste dødsfall har gått markant opp i 2023. Det kommer frem i en ny rapport Folkehelseinstituttet la frem torsdag. I 2023 ble det registrert 693 selvmord i 2023, 70 flere enn i 2022. Bare i 1988 ble det registrert et høyere antall selvmord. – Det høye antallet i 2023 føyer seg inn i en trend som begynte før pandemien med økende selvmordstall, påpeker overlege Marianne Strøm ved Dødsårsaksregisteret, FHI. Flere menn enn kvinner tar selvmord. I 2023 var 71 prosent av selvmordene hos menn... Читать дальше...

To til sjukehus etter brann i elsparkesykkel

NRK.no 

En elsparkesykkel som stod inne til lading i en leilighet på Hamar vest begynte å brenne i natt. 2 personer er tatt med til sjukehus for sjekk etter å ha fått i seg noe røyk. – Sykkelen stod til lading. 4 leiligheter er midlertidig ubeboelig pga. røyk, sier operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt. Hamar kommune er nå i gang med å skaffe nødboliger til de involverte.

Trafikkulykke på Løren – bil havnet på taket

NRK.no 

Nødetatene er på en trafikkulykke i krysset Dag Hammarskjølds vei og Lørenfaret. – En bil har havnet på taket etter å ha kjørt inn i et par trær, skriver politiet på X. Sjåføren fremstår ikke skadet, men vil bli undersøkt av ambulanse. – Vi har tatt beslag i sjåførens førerkort. Brannvesenet og kommunen har ryddet bort de skadde trærne og det er fri ferdsel på veien, skriver politiet i en oppdatering i 06-tiden.

Mexico: Ordførerkandidat drept på valgmøte

NRK.no 

En ordførerkandidat er skutt og drept i Sør-Mexico. Det skjedde på et valgkampmøte. Kandidaten Alfredo Cabera ble skutt flere ganger, og det brøt ut panikk i folkemengden, melder Reuters. Det har vært en rekke angrep før helgens valg. Regjeringen sa tirsdag at minst 22 personer som stiller som lokale kandidater er myrdet siden september i fjor.

Новости России
Москва

"СВЯТОЙ ЛЕНИН" раскрыл загадку В.В. Жириновского и В.Г. Мессинга. СЕНСАЦИОННЫЕ ДАННЫЕ!


Kommunen pålegg eigar å sikre drivhus

NRK.no 

Drivhusa som kollapsa under snøvêret tidlegare i år blir ikkje rydda opp i før forsikringssaka er avklart. Nå pålegg Grimstad kommune eigar å sikre anlegget.

Alvorleg skadd etter skyting

NRK.no 

Ein mann i 40-åra er pågripen etter ein person blei skoten i ein bustad i Trondheim. Vedkomande er alvorleg, men ikkje livstruande skadd. Politiet rykte ut til adressa like etter klokka 2.30 natt til torsdag. – Den skadde blir vurdert som alvorleg, men ikkje livstruande skadd, seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt Ebbe Kimo til NTB.

Bil beslaglagt etter råkøyring

NRK.no 

Utrykkingspolitiet i Tromsø stoppa i natt ein bilførar som etter gjennomsnittsmåling blei målt til 183 km/t i 90-sone i Lavangsdalen. Både førarkortet og bilen blei beslaglagde på staden, melder Troms politidistrikt.

Akershus: Alvorlig trafikkulykke i Ås

NRK.no 

Det har vært en alvorlig trafikkulykke i Ås, sør for Oslo. Ulykken har skjedd på en fylkesvei 156, og to personer skal være involvert. Alle nødetatene er på stedet, og luftambulansen på vei, melder politiet Øst. Veien er stengt på stedet. Politiet meldte om ulykken klokka 02.51 natt til torsdag. Politiet meldte først at ulykken hadde skjedd i Nordre Follo, men rettet til Ås kommune.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Дарья Касаткина

Касаткина о романе Синнера и Калинской: рада, больше ничего не хочу говорить


В Москве загорелось производственно-складское здание на 2 000 квадратных метрах

МЧС: пожар в производственно-складском здании на востоке Москвы локализован

«Пандемическое соглашение»: прямая и явная угроза суверенитету России

Счетная палата уличила власти Прикамья в строительстве чрезмерно просторных школ