Мы в Telegram
Добавить новость
ru24.net
World News in Norwegian
Май
2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Rashford vraket til EM

NRK.no (sport) 

Manchester United-stjernen Marcus Rashford var ikke med da den engelske landslagssjefen Gareth Southgate presenterte bruttotroppen til fotball-EM tirsdag. Rashford var et av de aller fremste navnene som manglet da Southgate offentliggjorde sine utvalgte. Med var heller ikke tidligere Liverpool-spiller Jordan Henderson. Fire landslagsdebutanter er derimot med i troppen: Evertons Jarrad Branthwaite, Liverpool-duoen Curtis Jones og Jarell Quansah samt Crystal Palace-stjerneskuddet Adam Wharton. Burnley-keeper... Читать дальше...

Avslutter sikkerhetssone etter propangasslekkasje i militærleir

NRK.no 

Tirsdag formiddag ble det opprettet en sikkerhetssone på 300 meter etter en propangasslekkasje i Skjold leir i Indre Troms. Den ble opprettholdt fram til i 15-tida. – Brannvesenet har fått stengt en ventil, og sånn har lekkasjen blitt stoppet, sier innsatsleder for politiet i Midt-Troms, Preben Buø. Da fikk evakuerte ansatte vende tilbake til arbeidsstedene som lå inne i evakueringssonen. Både soldater og ansatte i leiren, og lokalbefolkning i Øverbygd sentrum, ble evakuert. Innsatslederen på stedet sier at det hele forløp uten dramatikk.

Skogbrann på Skullerud i Oslo

NRK.no 

Brannvesenet har kommet frem til Skullerud i Oslo etter å ha fått melding om skogbrann. Til NRK sier de at det er bratt og ulendt terreng og at de har rykket ut med store styrker. Brannen er delvis slukket av folk med pulverapparater, og brannvesenet er på vei med vannslanger. Politiet skriver på X at det ikke fremstår som noen storbrann, men at det er utfordrende å komme frem til brannstedet.

Setter inn ekstra skogbrannhelikoptre i beredskap

NRK.no 

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skriver at de har gjort en vurdering og setter inn ekstra beredskap på skogbrannhelikoptre mellom 22. og 27. mai. Den faste beredskapsmaskinen hører til på Torp. I tillegg er det nå satt inn to helikoptre i beredskap på Værnes i Trondheim, ett på Voss, ett på Kjeller i Lillestrøm, ett i Stavanger og ett på Kjevik i Kristiansand.

AP: Live-sendingen fra Gaza stoppet

Verdens Gang 

Det amerikanske nyhetsbyrået AP skriver at Israel har beslaglagt utstyr som tilhører dem. I tillegg skal landet ha stoppet en live-sending fra Gaza.

Israel beslaglegg utstyr frå nyheitsbyrået AP

NRK.no 

Israel har teke beslag i utstyr frå det amerikanske nyheitsbyrået AP, melder NTB. Dei stansar med det live-overføringa frå Gaza. Israel skuldar nyheitsbyrået for å bryte ei ny lov som forbyr den qatarske nyheitskanalen Al Jazeera. For to veker sidan blei nyheitskanalen teke av lufta i Israel, og utstyret deira beslaglagt. Kanalen er blant dei som tek imot live-overføring av bilete frå AP.

EU har vedteke verdas første KI-lov

NRK.no 

EU-landa vedtok tysdag verdas første regelverk for kunstig intelligens, melder NTB. Lova betyr at alt KI-generert materiale må merkast. Dette skal hindre at falske nyheiter og desinformasjon blir spreidd. Regjeringa har tidlegare lova at KI-lova til EU skal blir innført også i Noreg så snart som råd.Kashafali om VM-bronsen: – Ikke klar for å yte maksimalt

NRK.no (sport) 

Salum Kashafali løp inn til bronsemedalje på 100 meter i para-VM mandag 20. mai. Medaljen kom i T13-klassen. Dagen etter skriver bergenseren i en melding til NRK at kroppen ikke er klar for å yte maksimalt, og at finalen bærer preg av det. – Jeg kjenner store smerter når jeg skal ta i, men flyter fint på 80–90 prosent, fortsetter han. Kashafali måtte reise hjem fra en treningsleir i Portugal tidligere i år etter at han fikk problemer med lysken. Under para-VM i mai er det fortsatt et problem. – Hodet... Читать дальше...

Skolene i Ålesund får ikke heise pride-flagget

NRK.no 

Skolene i Ålesund kommune får ikke lov til å heise regnbueflagg under markeringa av pride i år. I et brev til skolene står det at kommunedirektøren «etter ønske fra flere» har bestemt at det ikke skal flagges, melder Sunnmørsposten. Samtidig skriver kommunalsjef Hildegunn Pedersen i brevet at regnbueflagget likevel skal heises på rådhuset og i sentrum. Pride markeres hver juni måned for å støtte alles rett til å leve med den kjønnsidentiteten og seksuelle legningen de vil. Tidligere har det vært opp til hver enkelt skole å heise regnbueflagg... Читать дальше...

Minst ti døde i bussulukke i Egypt

NRK.no 

Minst ti menneske har omkomme etter at ein minibuss trilla av ei ferje på Nilen, nord for Kairo, opplyser helsedepartementet til AFP. – Ti er stadfesta døde, men talet kan stige, seier talsmann Hossam Abdelghaffar til byrået. Avisa Al-Ahram skriv at handbremsa skal ha losna, og at sjåføren blei gripen då han prøvde å flykte.

Tordner mot regjeringen

Dagbladet  

Advokaten til eierne av giganteiendommen på Svalbard tordner i brev til Regjeringsadvokaten.

Skal hindre «norsk Trump»

Dagbladet  

I dag endres Grunnloven for å hindre «amerikanske tilstander», og stanse populistiske politikere fra å svekke domstolens uavhengighet.

Færre ulver i Norge

NRK.no 

For andre år på rad er det en betydelig nedgang i antall ulver i Norge. Nedgangen har vært mest markant i grenserevir, sier seniorforsker i Rovdata, Øystein Flagstad. Det er påvist 76 ulver i Norge og Sverige i vinter. 44 av dem er i Norge, mens 32 har tilhold på begge sider av grensa. Når man trekker fra ulvene som er avlivet, gjenstår det 55 til 57 ulver, sier Petter Wabakken, som er prosjektleder for ulveovervåking hos Høgskolen i Innlandet. (NTB)

Новости России
Москва

"Возрождение интереса к народному искусству и ремеслам в современном мире"


Skuffet over forslag til ny motorferdsellov

NRK.no 

Sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) er ikke fornøyd med forslag til ny motorferdsellov. Hun mener det er behov for anerkjennelse av rettsgrunnlaget for meahccásteapmi (samisk utmarksbruk), og at regjeringens utvalg ikke har tatt hensyn til dette. – Jeg er svært skuffet over at anerkjennelse av hensynet til meahccásteapmi (samisk utmarksbruk) ikke er med i forslaget fra utvalget, sier Muotka. Hun mener det handler om at samer som urfolk også skal kunne videreføre vår avhengighet av, og nærhet... Читать дальше...

Anbefaler vinterdekk på flere veistrekninger i Finnmark

NRK.no 

Statens vegvesen melder at det er mye slaps, som fører til glatt vei, på fylkesvei 891 Båtsfjordfjellet. Vegvesenet anbefaler at de som skal ferdes på denne strekningen bruker vinterdekk. Det frarådes i tillegg å kjøre med sommerdekk på Nordkinnhalvøya. Bildet fra Mehamnelv bru er tatt rundt klokken 13.55. Vegvesenet melder at det er glatt på fylkesvei 8038 Gjesværveien i Nordkapp kommune.

Trafikkulykke mellom personbil og campingvogn

NRK.no 

Nødetatene har fått melding om en trafikkulykke mellom en personbil og en campingvogn i Sørfold. Samtlige etater er på vei til stedet. – Alle de involverte er ute av kjøretøyene, melder politiet. I en oppdatering skriver de at to personer blir tatt hånd om av ambulansepersonell. Det er dirigering i nordgående kjørefelt.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
ATP

Немец Зверев выбил россиянина Медведева из топ-4 ATP


Улетел в кусты. Сразу четыре такси столкнулись в Зеленограде

В Москве открыли памятник протоиерею Михаилу Васильеву, погибшему в зоне конфликта

Территорию Кореневского карьера в Люберцах обработали от клещей

Выставка рододендронов открылась в «Аптекарском огороде»