Добавить новость
ru24.net
World News in Croatian
Ria.city

Новости за 17.12.2022

Dijete poginulo u pomorskoj nesreći kod otoka Lezbosa

Vijesti.ba 

U pomorskoj nesreći na obali grčkog otoka Lezbosa poginulo je dijete, objavile su obalne straže, a dvije njemačke humanitarne organizacije spasile su u vodama blizu Tunisa i Libije 90 migranata, objavili su talijanski mediji.

Hrvatska treća na Mundijalu!

Vijesti.ba 

Nogometna reprezentacija Hrvatske savladala je Maroko rezultatom 2:1 i tako osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.Čitanje temelj za zdrav mentalni i emocionalni razvoj svakog pojedinca

Vijesti.ba 

Život bez razvijene vještine čitanja i javnog govora je nezamisliv. Čitanje razvija maštu, potiče kreativnost, pomaže u rješavanju problema, obogaćuje rječnik i svakodnevni život. Čitalačke kompetencije su nužnost, zabava i mentalni trening za svako dijete.

Erdogan se oglasio o presudi Imamogluu

Vijesti.ba 

Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je u subotu da će sudovi ispraviti sve greške u žalbenom postupku nakon zatvaranja opozicionog gradonačelnika Istanbula, a da u međuvremenu Turci nemaju pravo ignorirati pravne odluke.

Finale SP-a počet će minutom šutnje za Sinišu Mihajlovića

Vijesti.ba 

Finale Svjetskog prvenstva u nogometu, kao i meč za treće mjesto počet će minutom šutnje u znak sjećanja na legendarnog igrača i trenera Sinišu Mihajloviću, potvrdio je danas direktor FIFA-e za razvoj fudbala Arsene Wenger.

Svi vodostaji u BPK Goražde u porastu

Vijesti.ba 

Obilne padavine praćene grmljavinom tokom protekle noći nisu uzrokovale veće probleme na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Новости России
Москва

Что надо знать о покупке недвижимости заграницей


Vučić: Nećemo nikome dati državu Srbiju na tacni

Vijesti.ba 

Predsjednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić poručio je Prištini i svima drugima da im država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voljeli, kao i da Srbija pripada svom narodu, piše Tanjug, a prenosi RTS.

Počela je 'Zimska čarolija' u Pionirskoj dolini

Vijesti.ba 

U Pionirskoj dolini u Sarajevu počela je ‘Zimska čarolija’, sa raznovrsnim sadržajima za djecu ali i one malo starije. Bit će tu klizalište, sankalište, bazar, radionice, koncerti, mnogo pjesme i igara, likova iz crtića i još pregršt zanimljivosti.

U osnovnim školama u FBiH upisano 3.338 učenika manje

Vijesti.ba 

U Federaciji BiH u redovne osnovne škole i škole za djecu sa posebnim potrebama u školskoj 2022/2023 godini upisano je 169.775 što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 2,0 posto odnosno za 3.438 učenika.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Александр Зинченко

FourFourTwo признал Александра Зинченко лучшим левым защитником в мире


Си Цзиньпин рассказал, почему выбрал Россию для первого визита

Татарстанскому режиссеру Айдару Заббарову присуждена премия Президента РФ

Музей архитектуры имени А. В. Щусева возглавит Наталья Шашкова

Си Цзиньпин озвучил причину выбора России для первого международного визита