Добавить новость
ru24.net
World News in Croatian

Новости за 28.12.2022

Erdogan predložen za Nobelovu nagradu

Vijesti.ba 

Predsjednik turskog parlamenta Mustafa Sentop saopštio je da je predložio turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana za Nobelovu nagradu za mir zbog njegovih napora oko rješavanja krize u Ukrajini, javlja Tanjug.U Srbiji više od 1.000 zaraženih

Vijesti.ba 

U posljednja 24 sata koronavirus je potvrđen kod 1.101 osobe, a istovremeno je od posljedica ove bolesti preminula jedna osoba.

Prva dama Velike Britanije nudi pogled u život u rezidenciji u Downing Streetu

Vijesti.ba 

Akshata Murty, supruga Rishija Sunaka, planira učiniti Downing Street, sjedište premijerskog ureda, pristupačnijim mjestom tokom svog mandata prve dame Velike Britanije ponudivši tako pogled u zvaničnu rezidenciju britanskog premijera kako se navodi u prilogu izdanja časopisa Tatler objavljenom u srijedu, prenosi PTI.

Plenković čestitao Borjani Krišto

Vijesti.ba 

Hrvatski premijer Andrej Plenković čestitao je u srijedu Borjani Krišto na imenovanju za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH i rekao kako se raduje budućoj suradnji te jačanju odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

KFOR: Vojska Srbije ne treba da nas obavještava o kretanju

Vijesti.ba 

Kfor je danas saopštio da je poslije izvještaja da su ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) general Milan Mojsilović prije nekoliko dana posjetili jedinice VS raspoređene...

Narodno pozorište Sarajevo u brojkama u 2022. godini

Vijesti.ba 

Narodno pozorište Sarajevo u 2022. godini koja je na svom izmaku pred sarajevskom, ali i publikom u regionu i Evropi izvelo je pregršt dramskih, opernih, baletnih predstava i koncerata.

Новости России
Москва

Виктор Золотов и Ласаро Альберто Альварес Касас обсудили вопросы сотрудничества Росгвардии и МВД Республики Куба


Kineske bolnice i pogrebna društva "ekstremno opterećeni"

Vijesti.ba 

Kineske bolnice i pogrebna društva u srijedu su se našli pod intenzivnim pritiskom jer je nagli val COVID-19 iscrpio resurse, dok su razmjeri epidemije i sumnje u zvanične podatke naveli neke zemlje da razmotre nova pravila...

Đukanović donio odluku: Izbori u Tuzima 5.marta

Vijesti.ba 

Na osnovu Zakona o izboru odbornika i poslanika i Zakona o lokalnoj samoupravi, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je donio Odluku raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini općine Tuzi.

Lavrov: Kolektivni Zapad davno objavio rat Rusiji

Vijesti.ba 

Kolektivni Zapad, koji predvode SAD, davno je objavio rat Rusiji, konkretno nakon državnog udara u Ukrajini 2014. godine, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Ольга Морозова

Морозова объяснила, почему Алькараса не стоит называть наследником Надаля


Российским водителям назвали оптимальную скорость езды для экономии бензина

Не принимали из-за дефектов речи и «смутной внешности»: 28 мая родился Андрей Панин

Горький — эмиграция в квадрате. Что отвратило писателя от «хороших русских»

Покупки золота физлицами в России за 2023 год могут обновить рекорд